пʼятниця, 7 травня 2021 р.

ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ

     Діти є найбільш вразливою категорією, вони соціалізуються, навчаються різним моделям поведінки, і, на жаль, булінг стає однією з таких моделей. Жертвою цькування може стати абсолютно будь-яка дитина, не дивлячись на те, якою б сильною або здібною вона не була б. Однак найчастіше жертвами стають ті, хто найбільше виділяється (дивно одягнений, дивно поводиться, неохайний). Також потенційними жертвами можуть стати ті, хто швидко втрачає самоконтроль, легко піддається емоціям.

    З метою попередження насильства в учнівському середовищі у Сваричівському ліцеї психологічною службою разом з класними керівниками було організовано та проведено ряд цікавих та корисних заходів. Зокрема:

      - ОпитуванняБулінг та його прояви в підлітковому віці” (5-8 кл.)

      - Година спілкування “Прояви булінгу в дитячому середовищі” (5кл.)

      - Година спілкування “STOP БУЛІНГ” (9 кл.)

      - Перегляд та обговорення відеороликів “Як Нік Вуйчич боровся з булінгом у своєму житті”  та “З  яких слів  потрібно  почати  діалог  під час булінгу в школі   (9 кл.)

     - Заняття для учнів та учениць “Читання з передбаченнями” за казкою Ірен Роздобудько “Дикі образи дикобраза (2 кл.)

Невід’ємним наслідком поширення булінгу серед учнівського середовища є перехід до агресивних дій, які носять злочинний характер, що викликає небажані негативні тенденції у функціонуванні молодіжного середовища та суспільства загалом. Тому, в першу чергу, потрібно проводити профілактичні заходи, а не чекати наслідків.





















Немає коментарів:

Дописати коментар